Symbol języka migowego

Nasi uczniowie w II etapie konkursu DUET

13.02.2019
Nasi uczniowie w II etapie konkursu DUET Z przyjemnością informujemy, iż 9 uczniów naszej szkoły zakwalifikowało się do II międzyszkolnego etapu konkursu lingwistycznego DUET, którego organizatorem jest Instytut Języków Obcych PWSZ w Nowym Sączu. Oto lista laureatów: IZABELA LEKKA NATALIA SZCZECIŃSKA JAKUB MAKOWIECKI KACPER JAROSZ ALEKSANDRA SOSNOWIEC MONIKA SURMA DARIUSZ GOŁĄB PATRYCJA PANNA WIKTORIA GORYL Etap II międzyszkolny (finał) składa się z części pisemnej (t

Nasi uczniowie w II etapie konkursu DUET

Z przyjemnością informujemy, iż 9 uczniów naszej szkoły zakwalifikowało się do II międzyszkolnego etapu konkursu lingwistycznego DUET, którego organizatorem jest Instytut Języków Obcych PWSZ w Nowym Sączu.

Oto lista laureatów:

  1. IZABELA LEKKA
  2. NATALIA SZCZECIŃSKA
  3. JAKUB MAKOWIECKI
  4. KACPER JAROSZ
  5. ALEKSANDRA SOSNOWIEC
  6. MONIKA SURMA
  7. DARIUSZ GOŁĄB
  8. PATRYCJA PANNA
  9. WIKTORIA GORYL

Etap II międzyszkolny (finał) składa się z części pisemnej (test) oraz ustnej (rozmowa) w czasie których sprawdzana będzie biegłość posługiwania się językiem obcym w mowie i piśmie w oparciu o program nauczania dla szkół ponadgimnazjalnych.

  1. II etap Konkursu – część pisemna
  1. II etap konkursu – część ustna (rozmowa) odbędzie się 28 marca 2019 roku
    w siedzibie Instytutu Języków Obcych PWSZ w Nowym Sączu ul. Kochanowskiego 44.

W II etapie konkursu (część ustna) uczestniczą uczniowie którzy z części pisemnej uzyskali co najmniej 60% sumy punktów możliwych do zdobycia z języka angielskiego oraz 40% sumy punktów możliwych do zdobycia z drugiego języka obcego (j.niemiecki, j.rosyjski lub j. francuski).

Finalistom gratulujemy i życzymy powodzenia w dalszych zmaganiach!

mgr Barbara Frasik


 

Logotypy funduszy UE

„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.

Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.